Područni objekt ” Bokanjac” započeo je s radom u rujnu 1996. godine te je tijekom 2012./13. u potpunosti renoviran i proširen. Smješten je u mirnom dijelu grada Zadra u Ulici D. Trstenjaka, naselje Bokanjac.

U vrtiću radi 9 odgojitelja, 3 spremačice, 2 pralje i 1 servirka.

Rad je organiziran u četiri dnevna boravka predškolskog odgoja i obrazovanja od 1. do 7. godine te poslijepodnevni program predškole u trajanju od 2,5 sata.

U rad s djecom uključen je i kineziolog koji provodi sportski program u adekvatno opremljenoj dvorani za sportske aktivnosti.

Timski rad ogleda se kroz razne tematske radionice u koje su uključeni djeca, roditelji, odgojitelji te vanjski suradnici. Roditelji rado sudjeluju i vole izrađivati razne stvari sa svojom djecom.

Ponosni smo na našu malu knjižnicu koja je otvorena u suradnji s Dječjim odjelom Gradske knjižnice Zadar, a u sklopu Kampanje za promicanje čitanja djeci od rođenja. Knjižnični fond mogu koristiti djeca ali i roditelji.

Ove godine imali smo edukaciju roditelja i djelatnika o važnosti pravilne ishrane u suradnji za Zavodom za javno zdravstvo te edukaciju za djecu kako pravilno njegovati svoje zubiće u suradnji sa stomatologinjom Majom Kričko.

Redovito odlazimo na predstave u Kazalište lutaka, sudjelujemo na „Karnevaliću“ i nogometnom turniru.